Μενού
naxos greece - Porto Naxos Hotel

Γνωρίστε τις παραλίες

Ακόμη και μια ολόκληρη εβδομάδα στη Νάξο, δεν είναι αρκετή για να εξερευνήσετε και να απολαύσετε τις παραλίες της! Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, προσφέρει τόσα πολλά όμορφα μέρη για να κολυμπήσετε, να ξεκουραστείτε και να κάνετε ηλιοθεραπεία, που μάλλον ούτε οι ίδιοι οι ντόπιοι δεν τις έχουν επισκεφθεί όλες! Η πιο γνωστή – και μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας – είναι ο Άγιος Προκόπιος. Η οργανωμένη αυτή παραλία, είναι 5χλμ μακριά από τη Χώρα του νησιού και είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη λεπτή, λευκή άμμο που σχηματίζει αμμόλοφους κοντά στο τέλος της. Η προστασία της από τους ισχυρούς ανέμους κάνει την παραλία ακόμα πιο ελκυστική, πέραν από την ομορφιά της. Η Αγία Άννα, είναι η παραλία που θεωρείται “αδελφάκι” με την παραλία του Αγίου Προκοπίου. Είναι εξίσου γραφική και αμμώδης, ωστόσο λόγω της τοποθεσίας της δεν είναι προστατευμένη από τους δυνατούς ανέμους, καθιστώντας την όμως έτσι, ιδανική για τους windsurfers όπως επίσης και για διάφορα θαλάσσια σπορ.

Ο Άγιος Γεώργιος, είναι μια παραλία ιδανική για οικογένειες και μόλις λίγα μέτρα μακριά από τη Χώρα και το ξενοδοχείο μας. Η μεγάλη αμμουδερή αυτή παραλία, είναι πλήρως οργανωμένη με ρηχά και ζεστά νερά, κάτι που την καθιστά την καλύτερη επιλογή για οικογένειες με παιδιά. Μια άλλη αμμώδης και γνωστή παραλία, είναι αυτή της Πλάκας. Μάλιστα, τη δεκαετία του 70 ήταν η αγαπημένη του κινήματος των “Παιδιών των Λουλουδιών”, των γνωστών χίπις! Η Πλάκα, με τα γαλάζια κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου, είναι το καλύτερο μέρος για ήρεμη και χαλαρωτική βουτιά. Από την παραλία, μπορεί κανείς να δει το μικρό Γλαρονήσι, εκεί όπου συνηθίζουν να μαζεύονται οι κορμοράνοι.

Αν κάποιος επιθυμεί να βρεθεί λίγο πιο έξω από τη Νάξο, η παραλία της Μικρής Βίγλας βρίσκεται 16χλμ μακριά, αλλά είναι ιδιαίτερα γνωστή και η αγαπημένη των ντόπιων κατοίκων. Είναι πολύ καλά οργανωμένη και τριγύρω της υπάρχουν πολλά ταβερνάκια και καφετέριες για να χαλαρώσετε μετά το μπάνιο σας. Υπάρχει μάλιστα, ένα μικρό ακρωτήριο το οποίο οδηγεί στη θάλασσα με ψιλή και λευκή άμμο. Η Ψιλή Άμμος, είναι στην ανατολική πλευρά της Νάξου. Είναι μια μεγάλη παραλία με ψιλή και λευκή αμμουδιά, η οποία θυμίζει τροπικό τοπίο, καθώς μέσα από τους αμμόλοφους προβάλλουν ψηλά δέντρα κέδρων.