Μενού
naxos greece - Porto Naxos Hotel

Δραστηριότητες στη Νάξο

Η Νάξος είναι ένα μεγάλο νησί για να εξερευνήσετε και να κάνετε πολλά και διαφορετικά πράγματα. Είτε είστε μόνοι σας, είτε ζευγάρι είτε ολόκληρη οικογένεια, έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε μέσα από μια μεγάλη λίστα δραστηριοτήτων που μπορείτε να κάνετε στο νησί, άλλες πιο απλές και άλλες με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας που ανεβάζουν την αδρεναλίνη! Η ποδηλασία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για όλες τις κατηγορίες. Υπάρχουν πολλές διαδρομές και μονοπάτια που ενδεικνύονται για ποδηλασία, διαφορετικού βαθμού δυσκολίας, ανάλογα με το τι θέλετε να επιλέξετε. Η παραθαλάσσια περιοχή της Χώρας, είναι προσιτή και ευχάριστη ως διαδρομή, συνήθως προτιμάται από οικογένειες, ενώ η διαδρομή των 16χλμ στις πιο ήσυχες παραλίες ακολουθείται συνήθως από ζευγάρια. Για τους πιο δραστήριους που θέλουν να δοκιμάσουν τα όριά τους, υπάρχουν πάρα πολλά ορεινά μονοπάτια που προκαλούν ακόμα και τον πιο καλά προετοιμασμένο ποδηλάτη!

Η Νάξος, όπως ακριβώς και το υπόλοιπο σύνολο των Κυκλάδων, είναι αρκετά επιρρεπής στους δυνατούς ανέμους, γεγονός που κάνει το νησί ιδανικό για wind και kite surfing. Παραλίες όπως η Αγία Άννα και η Μικρή Βίγλα προσελκύουν επισκέπτες που θέλουν να δαμάσουν τα κύματα από ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, υπάρχουν αρκετά καταστήματα εάν κάποιος θέλει να προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό. Επιπλέον, εκεί θα βρείτε είτε για να νοικιάστε είτε για να αγοράσετε, τον καταδυτικό εξοπλισμό που απαιτείται για να εξερευνήσετε το μαγικό βυθό της Νάξου! Λόγω των γεωλογικών φαινομένων που διαμόρφωσαν το Αιγαίο στη σημερινή του εικόνα, υπάρχουν πάρα πολλές παραλίες και ένας καταπληκτικός θαλάσσιος κόσμος, που περιμένουν να εξερευνηθούν. Επιπλέον, αν κάποιος θέλει να πάρει το δίπλωμά του ως δύτης, μπορεί να απευθυνθεί σε ένα από τα καταρτισμένα κέντρα εκπαίδευσης καταδύσεων της Νάξου. Τέλος, αν κάποιος θέλει να επισκεφθεί τις περισσότερες παραλίες του νησιού, ένας πιο ξεκούραστος τρόπος, είναι αυτός της ιστιοπλοΐας! Στο λιμάνι του νησιού θα βρείτε αρκετά ιστιοπλοϊκά γραφεία που μπορείτε να νοικιάσετε ένα, ή απλά να κάνετε ένα τουρ!

Ωστόσο, η Νάξος είναι πολλά παραπάνω από τις όμορφες παραλίες της. Υπάρχουν καταπληκτικοί τρόποι για να εξερευνήσετε το νησί και να μάθετε για την ιστορία και το φυσικό του περιβάλλον. Τα ορεινά χωριά και οι μικροί οικισμοί, είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε αν θέλετε να γνωρίσετε ντόπιους κατοίκους, να μάθετε για τη ζωή, τις παραδόσεις και τα έθιμα του νησιού. Η πεζοπορία στα μικρά μονοπάτια της Νάξου είναι αυτή που θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις συνθήκες που διαμόρφωσαν το Ναξιώτικο πολιτισμό. Ένας ακόμη ψυχαγωγικός και προσιτός τρόπος για να γυρίσετε το νησί, είναι η ιππασία! Θα βρείτε πολλά κέντρα ιππασίας που θα σας δείξουν μια διαφορετική πτυχή του νησιού, τις παραδεισένιες παραλίες και τα μαγικά τοπία που το περιβάλλουν.